jump to navigation

“Šķērsojam tiltu” jeb “Kad prātiņa nav mājās” 7 augusta, 2007

Posted by Igaunis in Igaunija, Izklaide, Tartu.
trackback

Kā izrādās, tad pirmais mūra/akmens tilts Baltijā tika uzcelts Tartu. Tiltu, kuru angļu mēlē sauc vienkārši par “The Stone Bridge” uzbūvēja kaut kad ļoti sen, bet saspridzināja ne tik sen (1941. gadā un 1944. gadā). Tilts tā sākotnējā izskatā tā arī netika atjaunots, toties tika radīts daudz “interesantāks” tilts.

Interesantāks tādā ziņā, ka katram sevi cienošam studenta, lai kļūtu par īstu studentu šis tilts ir jāšķērso un kas gan tā būtu par tilta šķērsošanu visiem ierastā veidā? Tas taču nekam neder un tieši tāpēc tilts tiek šķērsots pārejot pa tilta vidū esošo betona konstrukciju.

Tartu - Tilts pār Emajoe upi

Vēl interesantāk ir tas, ka tilta otrā pusēatrodas lielākais vietējais naktsklubs no kura kunga prātā iznāk ne viens vien students.

Lai gan sevi pie studentiem jau kādu laiku vairs nepieskaitu, toties kunga prātā arī man sagribējās to šķērsot  tā kā “visi to dara”. Atkārtot to gan vairs nekad mūžā negrasos … Nākamajā dienā ejot tam garām es nespēju saprast, kas mani, cilvēku, kurš paniski baidās no augstuma, varēja piespiest to izdarīt … Maksimālais augstums ir ~10 metri plus vēl apmēram tik pat vai pat vairāk līdz ūdenim.

Jā … Tekilai, šķiet ir liels spēks …

PS Ja arī Jums ienāk prātā izmēģināt šo atrakciju, iedzeriet labāk vēl mazliet – varbūt atlūzīsiet un šo “ģeniālo” ideju aizmirsīsiet. 🙂

Komentāri»

No comments yet — be the first.

Komentēt