jump to navigation

Alkohola tirdzniecības ierobežojums 3 augusta, 2007

Posted by Igaunis in Dažādi, Igaunija, Tallina, Tartu.
trackback

Pavisam nesen izjutu ko tādu, ko sen nebiju izjutis – prieku par veikalā nopirktām 2 alus pudelēm pēc plkst. 22:00. Nebiju līdz šim vēl bijis pārtikas veikalā, kas strādātu pēc 21:00 vai 22:00, bet kaut kā sanāca, ka gāju garām vienam, kas strādāja līdz 23:00. Vajadzība bija pavisam cita, bet ieraugot neaizsegtos un nenorobežotos alkohola plauktus pārņēma tāds viegls izbrīns – vai tad tiešām var nopirkt???

Pēc jautājuma apsargam noskaidrojās, ka patiešām var un varot, cik sapratu, līdz plkst. 2:00. Ilgi nebija jāgaida, kad pāris pudelītes jau glīši gulēja iepirkumu groziņā.

Vakar par šo tēmu apjautājos pāris vietējiem, kas man paskaidroja, ka Tartu neesot Tallina, ka šeit varot. Bet kas tad Tallinā ir citādāks? Tallinā, izrādās, kopš pavisam neseniem laikiem alkoholu tirgojot tikai no 8:00 līdz 20:00. Lūk tas ir ierobežojums! Latvijā pastāvošie ierobežojumi ar tiem, kas šobrīd ir Tallinā ir kas pavisam nenopietns! Vēlēsim kopīgi veiksmes Tallinas iedzīvotājiem, kuriem pirms bērnu izņemšanas no bērnudārza būs jāpaspēj ieskriet veikalā pēc kāda pusstopiņa, citādāk viņi varētu riskēt nepaspēt. 🙂

Komentāri»

No comments yet — be the first.

Komentēt